Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@04:48:00 GMT

انجمن خوشنویسان ایران ردیف بودجه دولتی ندارد

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۵۹۶۰۸

انجمن خوشنویسان ایران ردیف بودجه دولتی ندارد

ایسنا/اصفهان مدرس انجمن خوشنویسان ایران گفت: انجمن خوشنویسان ایران با پیشینه بیش از هفت دهه فعالیت هنوز دچار مشکلات مالی است و ردیف بودجه دولتی ندارد.

احمد خوش‌حساب در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ثبت پرونده به‌عنوان برنامه‌های خود پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران در فهرست آثار جهانی اتفاقی خجسته است که حتی شنیدن و گفتن آن نیز می‌تواند اثرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ایرانیان در تاریخ و تمدن خود صاحب خط بودند که نمونه آن‌ها در قالب لوح‌های میخی، پهلوی، اوستایی و کلدانی در هر گوشه از میهن عزیزمان دیده می‌شود.

مدرس انجمن خوشنویسان ایران افزود: نستعلیق هنر ایرانی - اسلامی است که هنرمندان ایرانی آن را به جهان معرفی کرده و همچنان پرچم‌داران در جهان هستند و با وجود بی‌توجهی ما کشورهایی مثل ترکیه با جذب هنرمندان ایرانی به دنبال ثبت آن به نام خود بوده و هستند.

وی در مورد تاریخچه خوشنویسی تصریح کرد: با ظهور اسلام خط کوفی ایجاد شد که به اصطلاح خوشنویسان خشک بود، زیرا دور کمتری داشت و خیلی قابل استفاده نبود تا اینکه ابوالاسود دوئلی آن را اعراب‌گذاری کرد. 

خوش‌حساب گفت: خط کوفی با آن که دچار تحول شد، اما به واسطه آنکه نگارش آن بدون نقطه بود به سختی قابل خواندن بود که نمونه ضعف خوانش آن را می‌توان در نگارش تاریخ شهادت حضرت زهرا(س) دید.

رئیس انجمن خوشنویسان کاشان افزود: دوره حکومت عباسیان «ابن مقله بیضاوی شیرازی» خطوط شش‌گانه نسخ ثلث، ریحان، رقاع، توقیع و محقق را از خط کوفی استخراج کرد که بر پایه اصول ترکیب، کرسی، صعود و نزول نوشته می‌شد.

 وی تصریح کرد: میرعلی تبریزی در قرن هشتم از ترکیب تعلیق و نسخ، خطی را خلق کرد که امروز به نام نستعلیق شناخته می‌شود که سطح و دور آن تحول بزرگ در هنر خوشنویسی ایرانی شد.

خوش‌حساب تأکید کرد: میرعماد الحسنی در قرن دهم خط نستعلیق را به اوج زیبایی رساند و پس از یک دوره رکود، میرزا غلامرضا اصفهانی و میرزا محمدرضا کلهر در دوره قاجاریه این هنر را احیا کردند.

این پیشکسوت فرهنگی گفت: دوره زندیه خط شکسته نستعلیق توسط مرتضی قلی خان شاملو به‌عنوان سومین خط ایرانی خلق شد که در رأس هرم آن معجزه قلم درویش عبدالمجید طالقانی دیده می‌شود. 

وی گفت: هنر خوشنویسی با خط نستعلیق و شکسته نستعلیق در جهان شناسنامه‌دار شده است و هنرمندان ایرانی باعث شکوفایی آن شدند و هیچ هنرمندی یارای برابری با آنها نیست هرچند که هنرمندان ترکیه در خط ثلث و خطوط عربی صاحب ادعا هستند.

 خوش حساب تأکید کرد: با وجود بی‌توجهی ما به خوشنویسان، اما کشورهای عربی و ترکیه، هنرمندان را ارج نهاده و بر صدر می‌نشانند و مثل صاحب‌نظران رشته‌های علمی به دنبال جلب نظر هنرمندان خوشنویسی هستند.

وی افزود: انجمن خوشنویسان ایران با پیشینه بیش از هفت دهه فعالیت هنوز دچار مشکلات مالی است و ردیف بودجه دولتی ندارد.

 وی گفت: امیدواریم که ثبت هنر خوشنویسی ایران در فهرست میراث جهانی باعث جلب‌توجه مسئولان در مجلس و دولت شده و برنامه جامعی برای معرفی این هنر به جهانیان و نگهداری از آن با استفاده از خرد جمعی تدوین شود.

رئیس انجمن خوشنویسان کاشان، تأکید کرد: استمرار بی‌توجهی به گونه‌ای است که انجمن خوشنویسان کاشان هنوز یک مکان مشخص نداشته و هنرمندان آن در خانه‌های خود به ترویج و تعلیم آن می‌پردازند و آبروداری می‌کنند.

خوش‌حساب تصریح کرد: ثبت هنر خوشنویسی در فهرست میراث جهانی فرصتی است که مجلس و دولت، قانونی را تصویب کنند که اداره‌های دولتی بخشی از بودجه خود را برای خرید آثار خوشنویسان منطقه خود برای هدیه یا نصب در اداره‌ها اختصاص دهند.

به گزارش ایسنا، شانزدهمین جلسه کمیته بین دولتی حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس که به صورت مجازی از ۲۲ تا ۲۷ آذرماه ۱۴۰۰ در پاریس، مقر یونسکو  برگزار شد، ضمن ثبت هنر سنتی خوشنویسی ایران با عنوان «برنامه ملی پاسداری از هنر سنتی خوشنویسی در ایران، دانش، مهارت و شیوه خوشنویسی عربی را به‌عنوان پرونده مشترک کشورهای عربستان، الجزایر، بحرین، مصر، عراق، اردن، کویت، لبنان، موریتانی، مراکش، عمان، فلسطین، سودان، تونس، امارات متحده عربی و یمن به عنوان میراث ناملموس بشری یونسکو ثبت جهانی شد و ترکیه نیز پرونده «خوشنویسی سنتی در هنر اسلامی» را به نام خود در فهرست میراث فرهنگی ناملموس جهانی ثبت کرد.

تاکنون ۱۶ اثر میراث فرهنگی ناملموس ایران در فهرست جهانی ثبت شده که شامل ردیف موسیقی سنتی ایرانی، نمایش آیینی تعزیه، آیین پهلوانی و زورخانه‌ای، موسیقی بخشی‌های خراسان شمالی، مهارت فرش‌بافی فارس و کاشان، دانش ساخت لنج و دریانوردی با لنج در خلیج فارس، نقالی، آیین قالی‌شویان مشهد اردهال کاشان، فرهنگ پخت نان لواش، چوگان، هنر ساختن و نواختن کمانچه و دوتار، نگارگری ایرانی و آیین زیارت کلیسای تادئوس است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: خطاطی خط شکسته نستعلیق استانی شهرستانها استانی فرهنگی انجمن خوشنویسان ایران هنر خوشنویسی خوش حساب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۵۹۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، محسن برزو زاده در گردهمایی معاونت حوزه اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات که با حضور قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات، مدیران کل، حسابرسان کل، معاونین، مشاوران و مدیران گروه‌های حسابرسی و با محوریت بررسی فرآیند تفریغ بودجه و نظارت بر شرکت‌ها برگزار شد، اظهار داشت: بررسی عملکرد شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه‌دولتی به صورت هفتگی دنبال می‌شود و در این جلسات مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها به ارائه گزارش عملکرد خود می‌پردازند.
معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان یکی از برنامه‌های نظارتی دیوان محاسبات از اهمیت بالایی برخوردار است، نظارت بر شرکت‌ها است، افزود: چک لیست این شرکت‌ها به همراه سود و زیان آنان توسط گروه‌های حسابرسی تهیه و تاپایان امسال شناسایی و تکمیل آن انجام می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تفریغ بودجه اشاره کرد و افزود: تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ شامل۴۵۰ بند است که ۸۷ درصد آن متعلق به معاونت فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی است که در آن علاوه بر وضعیت تحقق اعتبارات در موضوعات مختلف، آخرین وضعیت اعتباراتی که باید تا شهریورماه سال گذشته توسط دستگاه‌های اجرایی مصرف می‌شد، نیز گزارش می‌شود.
ابراهیم نامداری قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات کشور نیز در این گردهمایی با قدردانی از زحمات مدیران، حسابرسان کل و حسابرسان اظهار داشت: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته در معاونت هماهنگی و امور اجرایی تلاش ما بر این است، تا با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، تفریغ بودجه به بهترین شکل ممکن و در مدت زمان پیش بینی شده انجام شود.
وی افزود: رویکرد دیوان محاسبات کشور این است که، تفریغ بودجه به گره گشایی اقتصادی و حل مسأله کمک کند و در کنار گزارش‌ها نیز پیشنهاد‌های کارشناسانه ارائه دهیم.
براساس این گزارش، در این نشست گزارشی از نظارت بر شرکت ها، پیگیری احکام تفریغ بودجه و بررسی فرآیند‌های آن از سوی مدیران مربوطه ارائه شد.

دیگر خبرها

  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • رفع چالش بیکاری لرستان نیازمند اعتبارات دولتی و بخش خصوصی است
  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • همکاری هنرمندان ایران و فرانسه برای مسابقه عکاسی درباره آب
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد