Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی مهری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تبریک هفته خوشنویسی (۲۱ تا ۲۷ مهر) افزود: البرز به دلیل داشتن جایگاه دیرینه به خصوص در سده اخیر به عنوان خاستگاه خوشنویسی معاصر ایران مطرح است و حدود ۱۰ درصد خوشنویسان فوق ممتاز کشور از این استان هستند.

وی ادامه داد: سیدحسین و سیدحسن میرخانی و ابراهیم بوذری استادان برجسته خوشنویسی البرز از ۷۰ سال پیش نقش عمده‌ای در تشکیل انجمن خوشنویسان ایران داشتند و با ثبت رسمی این نهاد هنری در سال ۱۳۴۴، خوشنویسی ایرانی در دوران معاصر جانی تازه گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهری اضافه کرد: هنر خوشنویسی و انجمن خوشنویسان ایران طی حدود نیم قرن اخیر نیز با مدیریت استاد غلامحسین امیرخانی طالقانی چهره نامدار و ماندگار معاصر البرزی به بالندگی امروز خود رسیده است.

وی یادآور شد: استاد امیرخانی با تلفیق شیوه های گذشته خوشنویسی از جمله کلهر و دوره‌های صفویه، قاجار و پهلوی اول سبک قالب معاصر را پایه‌گذاری کرد و اکنون حدود ۸۰ درصد خوشنویسان کشور به این سبک قلم می زنند.

رییس انجمن خوشنویسان البرز اظهار داشت: ۲۱ مهرماه سال ۱۳۲۹ کلاس‌های آزاد خوشنویسی به همت زنده‌یاد دکتر مهدی بیانی تشکیل شد و بعدها با همت و پشتکار استادانی از جمله سیدحسین وسیدحسن میرخانی، ابراهیم بوذری و علی‌اکبر خان کاوه به نام انجمن خوشنویسان ایران به عنوان قدیمی‌ترین تشکل هنری کشور به ثبت رسید.

مهری با تاکید بر لزوم توجه مسوولان شهری و استانی به هنر خوشنویسی افزود: برنامه‌ها و فعالیت‌هایی از جمله برگزاری جشنواره‌ها و دوسالانه‌ها به تداوم موقعیت ارزشمند و ممتاز خوشنویسی البرز در کشور کمک می‌کند.

البرز اکنون دارای ۱۲۰ خوشنویس فوق ممتاز، ۵۰۰ ممتاز و ۲۰ نفر استاد است و در بین انجمن‌های خوشنویسان سراسر کشور جزو برترین‌ها محسوب می‌شود.

برچسب‌ها انجمن خوشنویسان ایران البرز هنرهای تجسمی خوشنویسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انجمن خوشنویسان ایران البرز هنرهای تجسمی خوشنویسی انجمن خوشنویسان ایران البرز هنرهای تجسمی خوشنویسی اخبار کنکور انجمن خوشنویسان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۱۳۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دزفول خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی در پیشینه خود دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت روز دزفول پیامی صادر و در آن تاکید کرد: از آقای دکتر محمدرضا سنگری به عنوان یکی از مهم‌ترین ادبای معاصر قدردانی و از نقش آفرینیشان در مبارزات قبل از انقلاب و در ایام دفاع‌مقدس نیز تقدیر می‌کنم.

متن پیام محمدمهدی اسماعیلی به شرح زیر است:

 بسم الله الرحمن الرحیم

خیلی مشتاق بودم در مراسم نکوداشت و تقدیر از شاعر عزیز و گرانقدرمان آقای دکتر محمدرضا سنگری در شهر مقاومت در دزفول عزیز حاضر شوم.

دزفول یکی از مهم‌ترین حوزه‌های دفاعی و افتخار آفرینیِ ما در دفاع مقدس بوده است؛ در دفاع مقدس شاید کنار خرمشهر عزیز بیشترین بازخورد، خاطره، قصه و بعضی وقت‌ها غصه در شهر عزیز دزفول به وجود آمده است.

قطعه شعری را از آقای سنگری خطاب به دزفول برای شما می‌خوانم:

سلام‌ای شهر/ سلام‌ای عشق/ سلام‌ای منزل پرواز و پروانه/ سلام‌ای خاستگاه و خوابگاه عاشقان پاک/ سلام‌ای خاک/ سلام‌ای شهر‌ای دزفول!

به هر حال اتفاق مهم دیگر این است که این خطه در کنار دفاع‌مقدس و حضور نورانی در ایام دفاع مقدس اساساً خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی را در پیشینه خود دارد.

دزفول در شمال خوزستان از هزاره‌های قبل از ورود اسلام عزیز تا امروز مهد تربیت فضلا، حکما، ادبا، فقها و سیاستمداران بزرگ و نجیب و شعرا و اهل قلم بسیاری بوده است.

کتاب افتخارات دزفول کتاب بسیار قطوری است و برای همچون منی و آن هم در چنین زمان کوتاهی شاید فرصت نباشد حتی قطره‌ای از این یم را بازگو کنم.

ولی به هر حال نمی‌شود به دزفول و سابقه پرافتخارش توجه کرد و یادی از اولین دانشگاه رسمی در تمام نقاط دنیا و قدیمی‌ترین دانشگاه، دانشگاه جندی شاپور نکرد.

از دزفول عزیز یاد کرد و از بزرگانی، چون شیخ مرتضی انصاری خاتم الفق‌ها و المجتهدین نام نبرد، از دزفول عزیز نام ببریم و از بزرگان تاریخ‌سازش در ایام پیش از پیروزی انقلاب در ایام مبارزه و دفاع مقدس نام نبرد؛ تا به امروز دزفول و دزفولیان در پیشانی افتخارات این مرز و بوم درخشیده اند.

از آقای دکتر محمدرضا سنگری به عنوان یکی از مهم‌ترین ادبای معاصر قدردانی و از نقش آفرینیشان در مبارزات قبل از انقلاب و در ایام دفاع‌مقدس نیز تقدیر می‌کنم.

بسیاری از سرایندگان اشعار حماسی از اندیشه‌های ایشان وام گرفته‌اند و بسیاری از خوانندگان و هنرمندان نام نیک ایشان را در کنار آثارشان با افتخار ثبت کرده‌اند، امروز هم این شخصیت بزرگ برای کشور و مملکت ما نعمت است.

خوشحال هستم که مردم عزیز دزفول و مسئولان شهرستانی و استانی این همت را گمارده اند که از این شخصیت تابناک و این چهره ادبی که در عین حال معلمی دلسوز و محققی پژوهشگر و پرتلاش است تجلیل کنند.

از راهی دور، از طریق فضای مجازی خدمت تک تک شما بزرگواران، آقای دکتر سنگری و همه شرکت کنندگان عزیز عرض سلام و ادب و احترام دارم، انشاالله به زودی توفیق داشته باشم و در دزفول عزیز حاضر شوم و خدمت عزیزانمان در آنجا از نزدیک عرض سلام و ارادت داشته باشم، در پناه خداوند متعال باشید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • استفاده از همه ظرفیت‌ها برای خدمت به مردم از وظایف جدی مسوولان
  • حماسه وعده صادق بیش از هر حماسه دیگری نیازمند روایت فتح است
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم
  • باید از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان در راستای ارتقای ارزش افزوده و جلوگیری از خام‌فروشی استفاده شود
  • دزفول خاستگاه فرهنگی و تمدنی عمیقی در پیشینه خود دارد
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره «طنز پهلو» در زادگاه پدر طنز معاصر ایران
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی‌ها بر دوش مردم است
  • عضو انجمن اقتصاددان ایران: سنگینی بار عدم پرداخت بدهی گازی پتروشیمی ها بر دوش مردم عادی است
  • تاکید بر حمایت از کارگران سمنان تا سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان از اشتغالزایی