Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@18:41:10 GMT

آموزش خوشنویسی کفاف کرایه ماشین را هم نمی‌دهد

تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۴۴۹۴۳۹

آموزش خوشنویسی کفاف کرایه ماشین را هم نمی‌دهد

به گزارش ایکنا، ایسنا نوشت:این هنرمند خوشنویس در نخستین روز از هفته خوشنویسی در گفت‌وگویی با ایسنا درباره جایگاه این رشته در میان هنرهای تجسمی، اظهار کرد: هنر خوشنویسی بسیار ریشه‌دار و عمیق است و شاید کمتر هنری سراغ داشته باشیم که تا این اندازه ریشه تاریخی داشته باشد. هنر خوشنویسی همواره مورد استقبال مردم بوده، از دل خود مردم این هنر بیرون آمده و هم مورد تایید حکومت‌ها و هم دین بوده است؛ لذا در طول تاریخ بدون وقفه این هنر ادامه داشته و در حوزه‌های کاربردی و هنری بسیار پرکار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او یادآور شد: اگر تحقیقی سرانگشتی در زمینه آثار هنری ایرانی در موزه‌های خارج از کشور انجام داده شود، متوجه می‌شویم که در بیشتر موزه‌های جهان از نیویورک و واشنگتن گرفته تا انگلیس و فرانسه و روسیه و کشورهای همسایه بیشترین آثاری که در طول چند قرن از ایران به موزه‌های خارجی راه یافته، خوشنویسی و کتاب‌آرایی ایرانی از قبیل قرآن، شاهنامه، نظامی گنجوی، حافظ و ... بوده است. از سوی دیگر هنر خوشنویسی نه تنها در کشور ایران، بلکه در سایر کشورهایی که به نوعی با این حروف و کلمات سر و کار دارند، به عنوان هنری اصیل شناخته می‌شود.

این هنرمند خوشنویس همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی نگاه نهادهای دولتی به هنر خوشنویسی، خاطرنشان کرد: انجمن خوشنویسان ایران حدود ۷۰ سال بدون وقفه برای آموزش و ترویج هنر خوشنویسی فعالیت کرده است و اگر دولت وزارتخانه‌ای را هم به این کار اختصاص می‌داد، نمی‌توانست تا این اندازه موفق باشد. در این میان حداقل توقع ما این است که از جانب دولت بودجه‌ای برای کمک به این انجمن در نظر گرفته شود؛ چراکه این انجمن در واقع کارهایی را انجام می‌دهد که بخش اعظمی از آنها وظیفه دولت است.

شیرازی اضافه کرد: بسیاری از کسانی که علاقه‌مند به این رشته هستند و در این حوزه تدریس می‌کنند، عاشقانه این کار را انجام می‌دهند. با شرمندگی می‌گویم که در حال حاضر بسیاری از مدرسینی که در تهران هم تدریس می‌کنند، مبلغ حق‌التدریس آنها کفاف کرایه ماشین آنها را هم نمی‌دهد؛  با این حال تاکنون حتی یک مدرس هم نداشته‌ایم که کلاس خود را به این دلیل ترک کرده باشد، چراکه حقیقتاً حضور در این رشته عاشقانه است و همه ما حسی درونی نسبت به این هنر داریم و چه بودجه‌ای باشد و چه نباشد وظیفه خودمان را انجام می‌دهیم. در نهایت فکر می‌کنم توقع داشتن بودجه برای انجمن خوشنویسان حداقل توقعی این است که می‌توانیم داشته باشیم.

او همچنین درباره جایگاه هنر خوشنویسی در میان نمایشگاه‌های هنری که برگزار می‌شود، اظهار کرد: به طور کلی نمایشگاه‌های هنری را باید به دو دسته تقسیم کرد؛ دسته اول نمایشگاه‌هایی است که حرفه‌ای و هنرمندان آنها آدم‌های دارای شهرت هستند. این نمایشگاه‌ها معمولا موفقند و تا حدودی هم فروش خوبی دارند و هنرمندان در این سطوح می‌توانند از همین راه امرار معاش کنند. سایر نمایشگاه‌ها نیز معمولاً نمایشگاه‌هایی هستند که کارنامه انجمن خوشنویسان را ارائه می‌کنند و لذا اینگونه نمایشگاه‌ها باید از سوی سازمان‌های فرهنگی و دولتی بیشتر مورد حمایت قرار بگیرند. چراکه طبیعتا مشکل است که چند هنرمند با هم نمایشگاه برگزار کنند، متحمل هزینه شوند و به جای آن هیچ دریافتی هم نداشته باشند. 

شیرازی درباره نسل آینده‌ خوشنویسی ایران نیز یادآور شد: با توجه به اینکه در اکثر جشنواره‌ها خوشنویسی حضور دارم در جریان کل خوشنویسی نه فقط در ایران بلکه در سایر کشورهای اسلامی نیز هستم، این نوید را می‌دهم که نسلی تربیت شده که سن آنها نهایتا به ۴۰ سالگی می‌رسد و بسیار خوب کار و حرفه‌ای کار می‌کنند. فکر می‌کنم ۵ تا ۱۰ سال آینده این چهره‌ها برای عموم نیز شناخته و بهتر از نسل ما ظاهر خواهند شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خوشنویسی علی شیرازی ایکنا هنرمند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۴۴۹۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نگارخانه ترانه باران، فرهنگسرای نیاوران میزبان بیش از ۲۰۰ اثر از هنرمندان هنرهای قرآنی است که در نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» شرکت کرده‌اند. این نمایشگاه در راستای رویکرد پژوهشی، میزبان پنل ها و نشست های تخصصی با حضور اساتید، دانشجویان و هنرجویان خواهد بود.

در این راستا جلسه پرسش و پاسخ پیرامون مباحث تخصصی در خط نستعلیق، دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ساعت ۱۶ الی ۱۸ با حضور غلامحسین امیرخانی ساعت ۱۶ الی ۱۸ در فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد.

نمایشگاه «روایت باران» توسط نگارخانه «ترانه باران» به عنوان نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی- اسلامی و با همکاری صندوق اعتباری هنر در فرهنگسرای نیاوران و با هدف توسعه و ترویج فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی با محوریت قرآنی و همچنین رشد و توسعه اقتصاد هنرهای ایرانی و اسلامی و حمایت از هنرمندان فعال در عرصه آثار قرآنی برگزار شده است.

نمایشگاه «روایت باران» تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ دایر است و علاقه مندان می‌توانند همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۹ و روزهای تعطیل از ساعت ۱۴ تا ۱۹ از این نمایشگاه دیدن کنند.

روز شنبه ۱۵ اردیبهشت نمایشگاه «روایت باران» و مجموعه گالری های فرهنگسرای نیاوران به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است.

کد خبر 6093798

دیگر خبرها

  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • «مهر» در «فرانچایز ایران»
  • گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم
  • بازگشایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • افتتاح نمایشگاه خوشنویسی قدر استاد درشهرکرد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد