Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@19:46:01 GMT

تکریم زحمات موثرترین چهره‌ خوشنویسی معاصر ایران

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۴۹۸۱۰۲

تکریم زحمات موثرترین چهره‌ خوشنویسی معاصر ایران

تهران - ایرنا - انجمن خوشنویسان ایران در پیامی به بهانه نامگذاری خیابان کوکب به نام استاد غلامحسین امیرخانی تکریم و پاسداشتِ زحماتِ موثّرترین چهره خوشنویسی معاصرِ ایران، ارج نهادن به بخشی عظیم از فرهنگِ غنی و دیرپای ایرانی ‌اسلامی است.

به گزارش عصر شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا ، در پیام انجمن خوشنویسان ایران آمده است :اقدامِ پسندیده اعضای فرهیخته‌ و فرهنگ‌دوستِ شورای شهر تهران و شهرداران مناطق را در نامگذاری خیابانها بنام بزرگان فرهنگ وهنر ایران ،بویژه نامگذاری خیابان کوکب به نامِ استادِ گرانسنگِ خوشنویسی جهانِ اسلام استاد غلامحسین امیرخانی از جانبِ قاطبه خوشنویسانِ کشور و شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران قدر دانسته ، صمیمانه‌ترین سپاس‌های خود را از این اقدامِ شایسته و درخورِ تحسین، ابراز و اعلام می‌داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تکریم و پاسداشتِ زحماتِ موثّرترین چهره خوشنویسی معاصرِ ایران، ارج نهادن به بخشی عظیم از فرهنگِ غنی و دیرپای ایرانی‌اسلامی است که آغازِ آن به قرن‌ها پیش و انجامِ آن به ابدیت می‌پیوندد.
و چه زیباست که خیابانی راه به تاریخی دیرنده و روزن به فردایی تابنده و بالنده داشته باشد و رهگذران را به عشق، مهر و دوستی فرا خوانَد.
دیگربار، نگاهِ آکنده از مهر و سرشار از عنایت‌تان را ارج گذاشته و توفیقتان را از درگاهِ ایزدِ یگانه آرزومندیم. روابط عمومی انجمن خوشنویسان ایران.»
به گزارش ایرنا ،اعضای شورای اسلامی شهر تهران سه شنبه 27 فروردین، مصوب کردند که برخی خیابان های پایتخت به نام هنرمندان معاصر از جمله استاد غلامحسین امیرخانی ، نامگذاری شود.
بر اساس همین تصمیم، خیابان کوکب در محدوده شهرآرا به نام این استاد خوشنویسی نامگذاری شد.
استاد غلامحسین امیرخانی متولد 1318 در شهر طالقان است که از سن 20سالگی، خوشنویسی را به طور جدی در محضر استاد «سیدحسین میرخانی» پی گرفت و نام خود را در کتیبه هنر خوشنویسی، جاودانه کرد.
در سال 1344 زمانی که انجمن خوشنویسان ایران تأسیس شد، از اعضای هیئت موسس آن بود و از همان دوران به عنوان مدرس در این انجمن به تعلیم خوشنویسی مشغول شد. در مدت‌ زمانی کمتر از یک دهه در سال 1353 موفق به دریافت درجه استادی خوشنویسی از انجمن خوشنویسان ایران شد. 1358 به درجه «استاد ارشد» نائل شد و در همین سال ریاست شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران را نیز برعهده گرفت.
امیرخانی درباره آن دوران می‌گوید: «در سال 1338 به صورت حرفه‌ای به سمت خوشنویسی گرایش پیدا کردم و با انجمن خوشنویسان ایران و مرحوم «استاد سیدحسین میرخانی» آشنا شدم. مکتب هنری، اخلاقی و شخصیت پر جاذبه ایشان یکی از آن نقاط عطف دیگری بود که در زندگی من پیدا شد. «سیدحسین میرخانی» در قدم‌گذاشتن من به این راه تاثیر زیادی داشت. شخصیت ایشان به لحاظ اخلاقی مرا جذب کرد.»
امیرخانی تاکنون کتاب‌های زیادی را با خط منحصر‌به‌ فرد خود زیبنده بوده است که از آن جمله می‌توان به گلستان سعدی، دیوان حافظ، رباعیات خیام، دیوان خواجوی کرمانی، فرازهایی از شاهنامه و سرو سایه‌فکن (درباره شاهنامه فردوسی) اشاره کرد.
وی مقالاتی نیز در زمینه‌های مختلف خوشنویسی تدوین کرده است که از آن میان می‌توان از یادنامه کلهر اشاره کرد.
وی در سال 1378 نشان درجه‌ یک فرهنگ و هنر کشور را دریافت کرد و در سال 1381 نیز به عنوان چهره برگزیده همایش «چهره‌های ماندگار» انتخاب شد و همچنین در سال 1388 برای دومین بار، موفق به دریافت نشان درجه‌ یک فرهنگ و هنر از طرف رئیس‌جمهور وقت اعطا شد.
فراهنگ ** 9031 ** 1355

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي تجسمي خوشنويسي غلامحسين اميرخاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۹۸۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

به گزارش خبرنگار مهر، تیمور پورحیدری ظهر چهارشنبه همزمان با روز معلم در دیدار با خانواده معلم شهید ترور «نادر تقی پور» که فرزند این شهید بزرگوار از کارکنان اداره کل صمت است با گرامیداشت یاد و خاطره ۵۵ شهید ترور گیلان اظهار کرد: زنده نگه داشتن یاد شهدا پاسداری از ارزش‌های انقلاب است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است، گفت: خانواده‌های شهدا با ایثارگری‌هایی که در حق ما انجام داده‌اند تکیه گاه معنوی جامعه ما به شمار می‌روند.

وی ضمن تکریم صبر و صلابت خانواده متدین شهید تقی پور تصریح کرد: حفظ شأن شهدا و جایگاه رفیع آنها در درجه اول توسط خانواده‌های ریشه‌دار و اصیل آنها انجام می‌شود که به حق ستودنی است و تربیت فرزندان صالح توسط همسر مومنه شهید نیز افتخار آفرین و شایسته تحسین است.

پورحیدری با آرزوی سلامتی و سعادت خانواده مکرم شهید تقی‌پور ادامه داد: مهمترین درس معلم شهید خلوص ایمان و آزادگی است یادشان همواره گرامی و نامشان در تاریخ ایران ثبت و جاودانه است.

گفتنی است، شهید معلم نادر تقی‌پور در روز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۵ توسط منافقین کوردل در شهر آستانه اشرفیه مورد سو قصد قرار گرفت و با اصابت گلوله به فیض شهادت نائل شد.

کد خبر 6094187

دیگر خبرها

  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند (+تصاویر)
  • بزرگان فرهنگ و ادب و هنر ایران زمین مهمان "مست عشق" شدند
  • نفرات برتر جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار معرفی شدند
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی مشق همدلی در قم
  • افتتاح نمایشگاه خوشنویسی قدر استاد درشهرکرد
  • برپایی نمایشگاه خوشنویسی در شهرکرد
  • تکریم خانواده شهدا کمک به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
  • غلامحسین امیرخانی به پرسش‌های خوشنویسی پاسخ می‌دهد